Talíř

{{ currPrice.toLocaleString() }} Kč ({{ currDiscountLevel }} Kč s DPH/{{ variants[0].unit_si }}) ({{ currDiscountLevel }} Kč s DPH/{{ variants[0].unit_si }}/den)
- +
Výhodnější cena:
{{ discount[0] }} {{ isNaN(discount[2]) ? "" : "- " }}{{ discount[2] }} {{ discount[3] }} | {{ discount[1] }} Kč/{{ discount[3] }}
{{ discount[0] }} | {{ discount[1] }} Kč
Vyberte variantu:
{{ variant.name_attributes }} (Kód: {{ variant.goods_code }})
Skladem
Vyprodáno (Předpokládaná dostupnost: {{ variant.returning_date }})
Popis produktu

Talíř – obecné využití

Talíř je základní vybavení každého stolování, slouží k podávání jídel v různých podobách – podle tvaru a velikosti se dělí na více druhů.

Porcelánový talíř

  • Elegantní a tradiční volba pro stolování – často v restauracích a kavárnách.

  • Udržuje teplotu pokrmu, je hygienický a snadno se čistí.

  • Používá se pro servírování hlavních chodů, předkrmů i dezertů.

Dezertní talíř

  • Menší talířek (cca 18–20 cm v průměru).

  • Používá se pro servírování sladkostí, jako jsou dorty, zákusky, ovoce nebo pečivo.

  • Může sloužit i na snídaně, jednohubky nebo sýry.


Hluboký talíř

  • Talíř s vyššími okraji – ideální na polévky, těstoviny, guláše, rizota.

  • Díky tvaru udrží tekutinu nebo omáčku, aniž by přetékala.

  • Obvykle má průměr kolem 22–24 cm.

Mělký talíř

  • Základní talíř pro hlavní jídla, přílohy, maso, zeleninu apod.

  • Většinou o průměru 25–30 cm.

  • Vhodný pro servírování jídel, kde není tekutina (na rozdíl od hlubokého talíře).

Shrnutí použití:

Typ talířePoužití
Porcelánový talíř Univerzální, elegantní stolování
Dezertní talíř Zákusky, ovoce, menší porce
Hluboký talíř Polévky, omáčková jídla, rizota
Mělký talíř Hlavní chody, suchá jídla, maso
Parametry produktu